Lamskebabs met kruidige bulgur en Griekse yoghurt

Lamskebabs met kruidige bulgur en Griekse yoghurt

Een heerlijk gerecht dat je meeneemt naar het Midden-Oosten. Deze lamskebabs zijn lekker kruidig en verrassend van smaak. Als je trouwens kan, probeer de kebabs dan eens te grillen op een barbecue, dat zorgt voor een heerlijk rokerige smaak. Een fris yoghurtsausje past hier perfect bij, het is eens iets anders dan (vette) mayonaise!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 125 milliliter kokend water bij. Dek af en laat 15-20 minuten staan.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaten in fijne blokjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de peterselie fijn.
  • Meng het lamsgehakt met de knoflook, de komijn en de helft van de rode ui. Kruid bij met peper en zout. Schep er dan per persoon 1 eetlepel van de bulgur bij en meng goed met vochtige handen.
  • Vorm per persoon 2 'worstjes' uit het gehakt en steek ze op een satéstokje. Laat even rusten in de koelkast.
  • Meng de tomaat met de munt, de peterselie en de overige rode ui. Meng de yoghurt met de extra vierge olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  • Verhit een grote pan op een hoog vuur. Bak de kebabs 5 minuten aan in de olijfolie en draai ze regelmatig om. Leg de lamskebabs in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  • Meng de bulgur met de tomatenmengeling en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en schik er de kebabs op. Serveer met de yoghurtdressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g munt
  • 10 g blad­peterselie
  • 300 g lams­gehakt
  • 1 el komijn
  • 4 satéprikkers
  • 1 potje Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 791 kcal
  • Koolhydraten 62.71 g
  • Suikers 14.04 g
  • Vetten 38.43 g
  • Verzadigde vetten 11.84 g
  • Eiwitten 44.11 g
  • Vezels 10.36 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.