Lamskebabs met kruidige bulgur en yoghurtsaus

Lamskebabs met kruidige bulgur en yoghurtsaus

Een heerlijk gerecht dat je meeneemt naar het Midden-Oosten. Deze lamskebabs zijn lekker kruidig en verrassend van smaak. Een fris yoghurtsausje past hier perfect bij. Een heerlijk gerecht uit duizend-en-één nacht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaat in fijne blokjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn.
  • Meng het lamsgehakt met de knoflook, de komijn en de helft van de rode ui. Kruid bij met peper en zout. Schep er dan per persoon 1 eetlepel van de bulgur bij en meng goed met vochtige handen.
  • Vorm per persoon 2 'worstjes' uit het gehakt en steek ze op een satéprikker. Laat even rusten in de koelkast.
  • Meng de tomaat met de munt, de rest van de rode ui, de helft van de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Meng de yoghurt met de rest van de extra vierge olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  • Verhit een grote pan op een hoog vuur. Bak de kebabs 8-10 minuten aan in de olijfolie en draai ze regelmatig om.
  • Meng de bulgur met de tomatenmengeling en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en schik er de kebabs op. Serveer met de yoghurtdressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g munt
  • 250 g lams­gehakt
  • 2 kl komijn
  • 4 satéprikkers
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 820 kcal
  • Koolhydraten 59.26 g
  • Suikers 11.77 g
  • Vetten 44.35 g
  • Verzadigde vetten 12.21 g
  • Eiwitten 41.84 g
  • Vezels 10.13 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.