Lamsburger met frieten van zoete aardappel

Lamsburger met frieten van zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn hét ingrediënt van het moment. Hun populariteit hebben ze vooral te danken aan hun zalige zachte structuur, hun zoete smaak en laag caloriegehalte. Je kan er bovendien ontzettend veel kanten mee uit. Bak ze, kook ze, rooster ze… of maak er eens frietjes van en serveer er een sappige huisgemaakte lamsburger bij. Heerlijk werelds!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Zet de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven.
  • Snij de rode ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en snij fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de uiringen toe en en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekarameliseerd is.
  • Meng het lamsgehakt met de helft van de munt en de helft van de knoflook. Kruid met de komijn, peper en zout. Vorm per persoon een burger van het gehakt.
  • Meng de yoghurt met de overige munt en knoflook in een kom en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de burgers aan elke kant 5 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en beleg met de yoghurt, de gekarameliseerde ui en de burgers. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • g zoete aardappel
  • hamburger­broodje
  • rode ui
  • teentje knoflook
  • g munt
  • g lams­gehakt
  • el komijn
  • potje Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • el olijfolie
  • el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 868 kcal
  • Koolhydraten 74.87 g
  • Suikers 20.61 g
  • Vetten 47.92 g
  • Verzadigde vetten 11.18 g
  • Eiwitten 31.99 g
  • Vezels 6.5 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Mosterd, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.