Laagjesfrittata met zoete aardappel, spinazie en feta

Laagjesfrittata met zoete aardappel, spinazie en feta

Verrassend veggie, dat is wel het minste dat je kan zeggen over deze heerlijke ovenschotel! We maken heerlijke laagjes ovenomelet met zoete aardappel, gestoofde spinazie en feta. Ziet er mooi uit en het smaakt overheerlijk. Wat een heerlijke en koolhydraatarme combinatie, dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de zoete aardappelplakjes 5 à 6 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie en stoof de helft van de spinazie met de helft van de knoflook, tot de spinazie geslonken is. Herhaal met de rest van de spinazie. Kruid met peper en zout.
  • Verkruimel de feta. Klop de eieren los in een kom, kruid met peper en zout. Beboter een ovenschaal.
  • Schenk ongeveer 1/4de van de losgeklopte eieren in de ovenschaal. Schik hierop de helft van de zoete aardappelplakjes, de helft van de gestoofde spinazie en de helft van de verkruimelde feta. Maak nog een laag zoete aardappelplakjes, spinazie en feta. Schenk hierover de rest van de ei-mengeling.
  • Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, verdeel in porties en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 100 g feta
  • 4 bio-eieren

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 535 kcal
  • Koolhydraten 13.44 g
  • Suikers 3.25 g
  • Vetten 43.51 g
  • Verzadigde vetten 17.04 g
  • Eiwitten 23.16 g
  • Vezels 3.31 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.