Laab

Laab

Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos en het wordt ook vaak gegeten in buurland Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, lekker veel groentjes, kruiden en uiteraard een lekker afsmakende dressing. Snel en licht, we kunnen nog iets leren van de Laotianen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Pluk de muntblaadjes. Snij de sjalot in halve ringetjes.
  • Verhit de olie in een wok en bak het gehakt gedurende 5-7 minuten tot het gaar en krokant is.
  • Maak de blaadjes sla los van de little gem. Was en snij de komkommer in plakjes. Hak de pinda's grof.
  • Meng de vissaus met het sap van de limoen, de chilivlokken en de suiker. Meng deze saus door het gebakken gehakt. Meng alle andere ingrediënten, behalve de sla, pinda's en komkommer door het gehakt. Breng eventueel op smaak met wat zout. Serveer met de slablaadjes, plakjes komkommer en de pinda's.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 10 g koriander
  • 10 g munt
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 2 little gems
  • ½ komkommer
  • 30 g pinda's
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • 1 kl chilivlokken
  • 50 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 500 kcal
  • Koolhydraten 24.41 g
  • Suikers 19.6 g
  • Vetten 26.82 g
  • Verzadigde vetten 5.36 g
  • Eiwitten 38.85 g
  • Vezels 5.95 g

Allergenen Noten, Pinda, Gluten, Soja, Vis, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.