Kurkuma-kokosrijst met kipsaté's

Zin in een lekker en origineel Aziatisch gerecht? We haalden onze inspiratie uit de Maleisische keuken. 'Nasi lemak' is het nationale gerecht: de rijst wordt gegaard in kokosmelk. Heel lekker in combinatie met zelfgemaakte kipsaté's. Laat het smaken!
Ingrediënten

ui

rode paprika

wortel

kippenbouillonblokje

kurkuma

jasmijnrijst

kokosmelk

kipfilet

satéprikker

lente-uitje
Bereidingswijze
- Snij de helft van de ui fijn. Snij de helft van de paprika in blokjes. Schil de wortelen, snij ze in de lengte in vier en dan in plakjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot en voeg de fijngesneden ui, paprikablokjes en wortel toe. Stoof 5 minuten op een matig vuur.
- Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
- Voeg de kurkuma toe aan de groenten, roer goed om en voeg dan de rijst, kokosmelk en kippenbouillon toe. Roer goed om en zet een deksel op de pot of pan. Laat 15-17 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.
- Snij de rest van de ui in partjes (voor de saté's). Snij de rest van de paprika ook in partjes. Snij de kip in blokjes. Rijg de blokjes kip met afwisselend een stukje paprika en een stukje ui op de satéprikkers. Kruid met peper en zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kipsaté's rondom. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Controleer of de rijst gaar is en kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de kipsaté's en werk af met lente-uitjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- ½ kippenbouillonblokje
- 2 kl kurkuma
- 150 g jasmijnrijst
- 200 ml kokosmelk
- 2 kipfilets
- 2 satéprikkers
- 2 lente-uitjes
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 883 kcal
- Koolhydraten 83.13 g
- Suikers 16.67 g
- Vetten 39.29 g
- Verzadigde vetten 21.4 g
- Eiwitten 45 g
- Vezels 11.12 g
Allergenen Lactose, Vis, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.