Kung pao scampi's met lente-ui en cashewnoten

Kung pao scampi's met lente-ui en cashewnoten

Inspiratie uit China met dit heerlijke wokgerecht! Pittige scampi's met lente-ui en crunchy cashewnoten. Daarbij komt een lekker zelfgemaakt sausje dat er perfect bij past en een fris wortel-komkommerslaatje. Dit is hoe de Chinezen zelf koken! Haal je chopsticks maar boven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
chilivlokken

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in stukjes van 3 centimeter. Snij van 1 van de lente-uitjes het groen in fijne ringen. Dep de scampi's droog met keukenpapier.
  • Meng de sojasaus, de helft van de rijstazijn, de helft van de suiker, het maïszetmeel samen met per persoon 50 milliliter water. Dit is de saus.
  • Schil de wortel(en) en trek lange slierten met een dunschiller. Trek ook lange slierten van de komkommer. Voeg het groen van de lente-ui toe. Meng de rest van de rijstazijn met de rest van de suiker. Sprenkel over de groenten, kruid met peper en zout en zet even opzij.
  • Verhit 1/3de van de olie in een wok en voeg de cashewnoten toe. Schep regelmatig om. Schep uit de pan wanneer de cashewnoten beginnen te kleuren.
  • Verhit 1/3de van de olie in de wok en voeg de scampi's toe. Roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en voeg de lente-uitjes, knoflook, gember, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg dan opnieuw de scampi's en cashewnoten toe. Meng en voeg de saus toe. Roerbak tot de saus begint in te dikken.
  • Serveer de rijst met de scampi's en het wortel-komkommerslaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 4 lente-uitjes
  • 20 scampi's
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 30 g cashewnoten
  • 1 kl chilivlokken

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 1 kl maïszetmeel
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 795 kcal
  • Koolhydraten 84.8 g
  • Suikers 15.89 g
  • Vetten 32.47 g
  • Verzadigde vetten 5.31 g
  • Eiwitten 38.06 g
  • Vezels 6.34 g

Allergenen Gluten, Soja, Schaaldieren, Lactose, Vis, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.