Kruidige worstenbroodjes met groentefrietjes en tomatenchutney

Kruidige worstenbroodjes met groentefrietjes en tomatenchutney

Een worstenbroodje als avondmaal? Zeker! Wij hebben een voedzame versie gemaakt met lekker veel groenten erbij! Heerlijk krokant en kruidig en zo lekker in combinatie met groentefrietjes en een verrassende tomatenchutney erbij. Dit wil je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de ui fijn. Breek het ei in een kommetje en roer goed los. Doe het gemengd gehakt, de Provençaalse kruiden en de helft van de ui in een kom, kruid met peper en zout. Meng goed.
  • Halveer het bladerdeeg en verdeel er het gehakt over in een worstvorm, 1 per persoon. Rol het bladerdeeg op rond het gehakt. Snij overtollige restjes deeg weg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een mes bovenaan de worstenbroden enkele inkervingen. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en strooi er de sesamzaadjes over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de pastinaak en snij in balkjes. Snij ook de courgette in balkjes. Snij de paprika in reepjes. Bedek nog een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de rest van de ui toe. Stoof de ui op een matig vuur, tot ze beginnen te karamelliseren. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de ui, samen met de suiker en balsamico en laat verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de worstenbroodjes met de groentefrietjes en de tomatenchutney.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 bio-ei
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el sesamzaad
  • 1 pastinaak
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 kl suiker
  • 1 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1113 kcal
  • Koolhydraten 83.8 g
  • Suikers 22.81 g
  • Vetten 66.39 g
  • Verzadigde vetten 22.22 g
  • Eiwitten 41.94 g
  • Vezels 11.78 g

Allergenen Ei, Gluten, Sesam, Sulfiet, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.