Kruidige kip met groene boontjes en pistaches
Zin in een origineel en kruidig gerechtje? Zet dit recept met kip, groene boontjes en pistaches eens op tafel. Het is een makkelijk en smaakvol gerecht. De lichte toets van dragon doet denken aan een klassieke béarnaisesaus al is dit kruidige gerecht een pak gezonder. Minder calorieën zonder in te boeten aan smaak, wat wil je nog meer?!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
sperzieboon
knoflook
dragon
kappertjes
kipfilet
pistachenoot
Bereidingswijze
- Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water gedurende 10 minuten.
- Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de knoflook en hak de dragonblaadjes fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes van 2 cm.
- Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan zonder vetstof en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
- Wanneer de aardappelen 7 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook. Laat alles samen even bakken.
- Haal de pan van het vuur wanneer de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, de wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 200 g sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 10 g dragon
- 1 el kappertjes
- 2 kipfilets
- 30 g pistachenoten
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 537 kcal
- Koolhydraten 46.5 g
- Suikers 3.93 g
- Vetten 18.05 g
- Verzadigde vetten 2.55 g
- Eiwitten 44.25 g
- Vezels 9.86 g
Allergenen Gluten, Noten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.