Kruidige kip met groene boontjes en pistaches

Kruidige kip met groene boontjes en pistaches

Zin in een origineel en kruidig gerechtje? Zet dit recept met kip, groene boontjes en pistaches eens op tafel. Het is een makkelijk en smaakvol gerecht. De lichte toets van dragon doet denken aan een klassieke béarnaisesaus al is dit kruidige gerecht een pak gezonder. Minder calorieën zonder in te boeten aan smaak, wat wil je nog meer?!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
pistache­noot

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 10 minuten.
  • Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de knoflook en hak de dragon fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes van 2 cm.
  • Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
  • Als de aardappelen 7 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg dan de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook.
  • Haal de pan van het vuur als de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, de wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilets
  • 30 g pistache­noten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 481 kcal
  • Koolhydraten 40.56 g
  • Suikers 3.99 g
  • Vetten 17.74 g
  • Verzadigde vetten 2.5 g
  • Eiwitten 37.53 g
  • Vezels 8.24 g

Allergenen Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.