Kruidige gehaktballetjes met geroosterde groentefrietjes en yoghurtdressing

Kruidige gehaktballetjes met geroosterde groentefrietjes en yoghurtdressing

Kleurrijk, lekker gezond en vol smaak! Ontdek dit zalige recept: ovengeroosterde groentefrietjes met kruidige gehaktballetjes bij en een frisse yoghurtdressing. Zorgeloos genieten, zo moet het!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Was en snij de zoete aardappel in frietjes. Snij de courgette in frietjes (je hebt de zachte kern niet nodig). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes en de ongepelde knoflook. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot heel fijn. Hak de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de sjalot, de helft van de fijngehakte peterselie, de tijm en een snuf peper en zout, en meng goed. Rol 5 gehaktballetjes per persoon met vochtige handen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en leg ze bij de groentefrietjes. Laat 8 minuten meegaren met de groentefrietjes.
  • Haal de knoflook uit de oven, verwijder het vel en plet fijn. Doe de aangegeven hoeveelheid yoghurt, mayonaise, de geplette knoflook, de rest van de fijngesneden sjalot en de rest van de fijngehakte peterselie in een kommetje en meng. Kruid met peper en zout. Dit is de yoghurtdressing.
  • Serveer de groentefrietjes met de gehaktballetjes en de yoghurtdressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 zoete aardappelen
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 783 kcal
  • Koolhydraten 40.28 g
  • Suikers 12.95 g
  • Vetten 54.34 g
  • Verzadigde vetten 12.81 g
  • Eiwitten 31.39 g
  • Vezels 9.81 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.