Kruidige couscoussalade caprese

Kruidige couscoussalade caprese

Salade caprese ligt ons allemaal nauw aan het hart. Wat denk je van deze heerlijke salade met een Midden-Oosterse twist? We maakten er een heerlijke couscoussalade van, vol met verrassende smaken! Met crunchy cashewnoten, het heerlijke kruid baharat en lekker vullende couscous. In slechts 20 minuten op tafel, dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
baharat
Ingredientfoto
kurkuma
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Hak de cashewnoten grof. Pers de knoflook.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de geperste knoflook en cashewnoten kort aan. Verlaag het vuur en voeg de rozijnen, baharat en kurkuma toe. Laat nog 2 minuten bakken en schep dan uit de pan. Zet even opzij.
  • Snij de kerstomaatjes in 2. Hak de blaadjes munt fijn. Scheur de mozzarella in gelijke stukjes en leg in een kommetje. Was en rasp de schil van de limoen en verdeel over de mozzarella. Schenk er de rest van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Schep alles goed door elkaar en laat de mozzarella kort marineren.
  • Meng de gebakken look, cashewnoten en rozijnen door de couscous. Voeg ook de kerstomaatjes en de helft van de gehakte munt toe. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de limoen. Meng goed door elkaar.
  • Serveer de couscous met de gemarineerde mozzarella erover verdeeld en werk af met de rest van de fijngehakte munt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 30 g cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 1 kl baharat
  • 1 kl kurkuma
  • 250 g kers­tomaten
  • 10 g munt
  • 125 g mozzarella
  • 1 limoen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 730 kcal
  • Koolhydraten 75.24 g
  • Suikers 18.39 g
  • Vetten 35.52 g
  • Verzadigde vetten 11.2 g
  • Eiwitten 24.64 g
  • Vezels 6.61 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.