Kruidige bulgur met een spiegelei en feta

We nemen je mee naar het Midden-Oosten vanavond, met een heerlijk vegetarisch gerecht met bulgur, een spiegelei en feta. Bulgur is een graansoort en vult lekker goed. Het smaakt heerlijk met de ras el hanout, verse kruiden en pistachenootjes. Laat het smaken!
Ingrediënten

rode ui

gedroogde veenbes

knoflook

ras el hanout

bulgur

munt

bladpeterselie

ei

pistachenoot

feta
Bereidingswijze
- Snij de rode ui fijn. Hak ook de veenbessen heel fijn. Pers de knoflook.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, de ras el hanout en de veenbessen toe. Stoof tot de ui zacht is.
- Voeg de bulgur bij de uien, schenk er per persoon 150 milliliter warm water bij en voeg een snufje zout toe. Laat 6 minuten sudderen op een zacht vuur onder deksel. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
- Snij de muntblaadjes en de peterselie fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak spiegeleitjes. Kruid met peper en zout. Hak ondertussen de pistachenoten grof en roer de bulgur los.
- Verbrokkel de feta en roer de helft ervan samen met de peterselie, de munt en de helft van de pistachenoten door de bulgur. Kruid nog eens bij met peper en zout.
- Verdeel de bulgur over de borden en leg er het spiegelei op. Werk af met de rest van de feta en de pistachenoten en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode ui
- 30 g gedroogde veenbessen
- 1 teentje knoflook
- 1 kl ras el hanout
- 150 g bulgur
- 10 g munt
- 10 g bladpeterselie
- 2 eieren
- 30 g pistachenoten
- 100 g feta
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 783 kcal
- Koolhydraten 71.43 g
- Suikers 21.95 g
- Vetten 40.98 g
- Verzadigde vetten 12.27 g
- Eiwitten 27.2 g
- Vezels 11.33 g
Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.