Krokante visfilets met zoete aardappelfrietjes, tartaar en sla

Fish & chips in een zomers en gezond jasje! De visfilets worden gepaneerd met amandelpoeder. Koolhydraatarm en het zorgt voor een heerlijk krokant korstje. Daarbij komen zoete aardappelfrietjes, versgemaakte tartaarsaus en kropsla. Zo lekker!
Ingrediënten

zoete aardappel

sjalot

bladpeterselie

bio-ei

amandelpoeder

koolvisfilet

kropsla
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
- Snij de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de mayonaise, wittewijnazijn, fijngehakte peterselie, de fijngesneden sjalot, peper en zout. Dit is de tartaarsaus.
- Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het ei los in een kommetje en doe het amandelpoeder ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het amandelpoeder.
- Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de gepaneerde visfilets in 3-4 minuten per kant goudbruin.
- Serveer de gebakken visfilets met de kropsla, zoete aardappelfrietjes en de tartaarsaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zoete aardappelen
- 1 sjalot
- 10 g bladpeterselie
- 1 bio-ei
- 30 g amandelpoeder
- 2 koolvisfilets
- 100 g kropsla
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el bloem
- 3 el mayonaise
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 635 kcal
- Koolhydraten 24.44 g
- Suikers 2.53 g
- Vetten 45.62 g
- Verzadigde vetten 6.42 g
- Eiwitten 33.87 g
- Vezels 4.54 g
Allergenen Ei, Noten, Vis, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.