Krokante visfilets met spinazie en pastinaakfrietjes

Krokante visfilets met spinazie en pastinaakfrietjes

De inspiratie voor dit gerecht kwam van de klassieker 'fishsticks met spinaziepuree'. We maken er een koolhydraatarme en toch o zo verrassende versie van: krokante visfilets met gestoofde spinazie, pastinaakfrietjes en een snelle tartaarsaus. Lekker gezond genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met 1/3e van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Snij de sjalot fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de mayonaise, wittewijnazijn, fijngehakte peterselie, de helft van de fijngesneden sjalot, peper en zout. Dit is de tartaarsaus.
  • Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het (de) ei (eieren) los in een kommetje en doe het paneermeel ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Zet even opzij.
  • Pers de knoflook. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de rest van de sjalot en knoflook toe. Stoof 2 minuten, voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou apart (onder aluminiumfolie).
  • Verhit de rest van de olijfolie in de kleefpan. Bak de gepaneerde visfilets gedurende 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de krokante visfilets met de gestoofde spinazie, de pastinaakfrietjes en de tartaarsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 sjalot
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 bio-ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 koolvisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 3 el mayonaise
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 776 kcal
  • Koolhydraten 49.19 g
  • Suikers 2.88 g
  • Vetten 46.9 g
  • Verzadigde vetten 7.2 g
  • Eiwitten 36.83 g
  • Vezels 10.45 g

Allergenen Ei, Gluten, Vis, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.