Krokante visfilet met zomerse puree en citroenmayonaise

Krokante visfilet met zomerse puree en citroenmayonaise

Vis in een heerlijk krokant jasje, dat smaakt toch altijd? We maken een zomerse versie met een puree van kerstomaatjes en rucola en een frisse citroenmayonaise erbij. Genieten voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het ei (de eieren) los in een kommetje en doe de panko ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Zet even opzij.
  • Was en rasp de schil van de helft van de citroen. Pers het sap uit. Snij de rest van de citroen in partjes. Meng de citroenzeste door de mayonaise en voeg naar smaak citroensap toe.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Bak de gepaneerde visfilets 3-4 minuten per kant.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Schep er voorzichtig de rucola en kerstomaatjes door.
  • Serveer de krokant gebakken visfilets met de puree, de citroenmayonaise en een citroenpartje erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 2 koolvisfilets
  • 1 citroen
  • 250 g kers­tomaten
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • 3 el melk
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 829 kcal
  • Koolhydraten 75.33 g
  • Suikers 4.55 g
  • Vetten 39.37 g
  • Verzadigde vetten 6.21 g
  • Eiwitten 39.27 g
  • Vezels 9.83 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Vis, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.