Krokante tofu in zoetzure saus

Krokante tofu in zoetzure saus

Leuk nieuws: tofu in zoetzure saus is net even lekker als kippenblokjes in zoetzure saus! Test het vooral zelf met deze originele krokante blokjes tofu in een zelfgemaakte zoetzure saus met paprika, courgette en ananas. Zo lekker kan vegetarisch zijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Haal de tofu uit de verpakking, laat goed uitlekken. Leg de tofu tussen keukenpapier, leg er een snijplankje op en daarop een gewicht (bijv. een zware kookpot), zodat zoveel mogelijk van het vocht eruit komt.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de ananas in stukjes en hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Snij de courgette in blokjes.
  • Doe het maïszetmeel in een kom. Snij de tofu in blokjes. Haal de tofublokjes door het maïszetmeel.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de tofublokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Schep de tofublokjes uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie en voeg de blokjes paprika en de courgette toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen. Roer er de tofublokjes door en laat kort doorwarmen.
  • Serveer de tofu in zoetzure saus met de jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g tofu
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik ananas
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • ½ courgette
  • 2 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 832 kcal
  • Koolhydraten 124.09 g
  • Suikers 43.37 g
  • Vetten 23.17 g
  • Verzadigde vetten 3.82 g
  • Eiwitten 23.76 g
  • Vezels 12.23 g

Allergenen Soja, Vis, Gluten, Pinda, Sulfiet, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.