Krokante parmezaan-kippenballetjes in tomatensaus met linguine

Krokante parmezaan-kippenballetjes in tomatensaus met linguine

We brengen opnieuw een heerlijke variatie op balletjes in tomatensaus. Ditmaal krokante balletjes van kippengehakt en parmezaan, die eerst gebakken worden en dan verder gegaard in de oven, samen met een lekkere tomatensaus en gratinkaas. Dat zal smaken met de linguine erbij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
linguine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de panko, de parmezaan en een snuf peper en zout. Vorm er met vochtige handen balletjes van.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenballetjes rondom gedurende 5 minuten.
  • Snij ondertussen de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Doe de passata in een ovenschaal en meng er de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden door.
  • Leg de balletjes in de tomatensaus. Strooi er de gratinkaas over en zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Serveer de linguine met de krokante kippenballetjes en de tomatensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g kippengehakt
  • 4 el panko
  • 30 g parmezaan
  • 2 tomaten
  • 400 ml tomaten­passata
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 200 g linguine

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 866 kcal
  • Koolhydraten 84.64 g
  • Suikers 7.27 g
  • Vetten 30.18 g
  • Verzadigde vetten 10.68 g
  • Eiwitten 59.63 g
  • Vezels 7.13 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.