Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst

Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst

Deze Chinese klassieker ken je vast met gebakken kipblokjes, maar laten we je eens een geheimpje vertellen: met krokant gebakken varkensvlees smaakt het nóg beter, echt waar! Klaar in een half uurtje en o zo lekker. Genieten voor het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
varkens­mignonette
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn

Bereidingswijze

  • Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Kruid de varkensreepjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de varkensreepjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de blokjes paprika en het wit van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de stukjes ananas, ketchup, de aangegeven hoeveelheid sojasaus en rijstazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg de varkensreepjes terug toe. Laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Serveer de varkensreepjes in zoetzure saus met de jasmijnrijst en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik ananas
  • 2 rode paprika's
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkens­mignonettes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 835 kcal
  • Koolhydraten 117.53 g
  • Suikers 37.46 g
  • Vetten 20.15 g
  • Verzadigde vetten 4.21 g
  • Eiwitten 40.85 g
  • Vezels 7.57 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.