Krokant kippengehaktbroodje met knolselderpuree

Krokant kippengehaktbroodje met knolselderpuree

Hou je van comfort food, maar ook van je lijn? Dan is dit gerecht echt iets voor jou! Een lekker krokant kippengehaktbroodje dat in de oven wordt gegaard, terwijl jij ondertussen tijd hebt om een heerlijk smeuïge knolselderpuree te maken. Een frisse salade met kerstomaatjes en rucola maakt het gerecht af.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Meng het gehakt met de ui, de knoflook, het paprikapoeder, peper en zout in een kom. Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe de panko in een bord. Vorm met vochtige handen een mooi broodje van het gehakt (2 broodjes voor 4 personen). Rol het broodje door de panko en leg het dan op het bakpapier. Zet het gehaktbroodje 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Halveer de kerstomaatjes. Meng ze door de rucola. Kruid met peper en zout. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en lepel over de salade.
  • Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer het kippengehaktbroodje met de knolselderpuree en de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl paprika­poeder
  • 4 el panko
  • ½ knolselder
  • 250 g kers­tomaten
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 437 kcal
  • Koolhydraten 22.28 g
  • Suikers 3.92 g
  • Vetten 20.62 g
  • Verzadigde vetten 6.01 g
  • Eiwitten 37.6 g
  • Vezels 3.14 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.