Koreaanse bibimbap

Koreaanse bibimbap

De Koreaanse keuken is nog niet zo goed bekend bij ons. Maar daar brengen wij graag verandering in met Korea's nationale gerecht: Bibimbap. Het wilt zoveel zeggen als 'gemixte rijst' en is dus een kom rijst met allerlei lekkere groentjes, een gebakken ei en gemarineerd vlees. Goed mengen voor je begint met eten. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Snij de varkenslapjes in fijne reepjes. Pers de knoflook. Doe de sojasaus, sesamolie, suiker en geperste knoflook in een kommetje en meng tot een marinade. Voeg de varkensreepjes erbij, meng goed en laat marineren in de koeling.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en rasp ze grof. Was en snij de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes.
  • Doe 1/4de van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Doe 1/4de van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Schep ook op het bord.
  • Verhit 1/4de van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout. Schep ook op het bord en houd warm met aluminiumfolie.
  • Haal het varkensvlees uit de koeling. Verhit de rest van de arachideolie en roerbak de gemarineerde varkensreepjes gedurende 3 minuten. Verdeel de rijst over kommetje en schik er de spinazie, champignons, geraspte wortelen en het gebakken varkensvlees op. Leg het gebakken ei in het midden. Bestrooi met sesamzaad en de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 varkenslapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 150 g jasmijnrijst
  • 125 g champignons
  • 2 wortelen
  • 100 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 4 kl arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 775 kcal
  • Koolhydraten 70.24 g
  • Suikers 10.47 g
  • Vetten 31.84 g
  • Verzadigde vetten 6.46 g
  • Eiwitten 49.42 g
  • Vezels 7.23 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.