Kokoskip met Aziatische kruidensalade

Kokoskip met Aziatische kruidensalade

Deze kip wordt gepocheerd in een heerlijk frisse kokosbouillon, het resultaat is heerlijk zacht en smaakvol vlees. Daarbij komt jasmijnrijst, groene groentjes en een zalige Aziatische kruidensalade. Een heerlijk licht en fris gerecht uit het Oosten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
Thaise basilicum
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Doe de kokosmelk, de helft van de vissaus, per persoon 125 milliliter water en een snufje zout in een kookpotje. Breng aan de kook en leg de kipfilets erin. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Breng een potje gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes beetgaar in 4 minuten.
  • Pluk de blaadjes van de Thaise basilicum, munt en koriander. Snij de komkommer in halve maantjes. Hak de pinda's grof. Pers het sap van de limoen uit.
  • Draai het vuur uit onder de kip, maar laat de kip nog rusten in de kokosbouillon. Schep met een lepel per persoon 2 eetlepels kokosbouillon in een kommetje. Voeg de rest van de vissaus, de suiker, het limoensap en een snufje zout toe. Dit is de dressing.
  • Haal de kipfilets uit de kokosbouillon en snij in fijne plakjes. Serveer de kip met de rijst, de groene groenten, de kruiden en de pinda's erover gestrooid. Lepel er de dressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 150 g sperziebonen
  • 10 g Thaise basilicum
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 komkommer
  • 30 g pinda's
  • 1 limoen

Uit jouw keuken

  • 2 kl suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 887 kcal
  • Koolhydraten 89.39 g
  • Suikers 20.07 g
  • Vetten 38.31 g
  • Verzadigde vetten 24.88 g
  • Eiwitten 44.37 g
  • Vezels 7.83 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Pinda, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.