Knolseldersoep met brie-appel toast

Knolseldersoep met brie-appel toast

Een heerlijk herfstig soepje met een zalige begeleider: knolseldersoep met originele brie-appel toasts van onder de grill. Een vegetarisch kommetje comfort food. Dit smaakt het beste na een echte herfstwandeling!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broodje
Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
brie
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de stokbroodjes op het rooster van de oven en bak ze 8 minuten.
  • Schil de knolselder en snij in grove stukken. Snij het wit van de prei in ringen. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Snij de stengels van de peterselie. Bind de peterseliestengels samen met de takjes tijm en laurier samen met keukentouw. Dit is het kruidentuiltje.
  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de groenten toe. Stoof 5 min. en bestrooi dan met de bloem.
  • Giet er per persoon 400 milliliter heet water bij. Voeg de groentebouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  • Verwarm ondertussen de grill van de oven voor. Halveer de broodjes in de lengte en besprenkel ze met de olijfolie. Snij de brie in plakjes en schik ze op de broodjes. Snij de appel ook in fijne plakjes en schik bovenop de brie. Verdeel er de honing over. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven.
  • Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
  • Snij de peterselie fijn. Serveer de knolseldersoep met de fijngesneden peterselie en de brie-appeltoast erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 broodjes
  • ¾ knolselder
  • 1 prei
  • 150 g bloemige aardappelen
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 150 g brie
  • 1 appel
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 893 kcal
  • Koolhydraten 92.48 g
  • Suikers 21 g
  • Vetten 40 g
  • Verzadigde vetten 20.99 g
  • Eiwitten 34.29 g
  • Vezels 10.42 g

Allergenen Gluten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.