Knolselderpuree met champignonroomsaus en kippenburgers

Knolselderpuree met champignonroomsaus en kippenburgers

Een lekker licht gerecht dat toch heerlijk winters smaakt? Wij verwennen je vandaag met kippenburgertjes met champignonroomsaus en zachte knolselderpuree erbij. Koolhydraatarm en toch lekker comfort food, kunnen we!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de knolselderblokjes 20 minuten.
  • Snij de sjalot fijn. Doe het kippengehakt in een kom en voeg de sjalot en de Provençaalse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Meng en vorm met vochtige handen 2 burgertjes per persoon. Snij de bladpeterselie fijn.
  • Snij de champignons in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de champignons en tijmblaadjes toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de champignons gebakken hebt. Bak de kippenburgers 4-5 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Giet de knolselder af en stamp fijn. Voeg de melk, de boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg de champignons terug toe aan de pan waarin je de kippenburgers gebakken hebt. Voeg per persoon 2 eetlepel water en de lichte room toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Meng goed, laat goed doorwarmen en kruid bij met peper en zout.
  • Serveer de knolselderpuree met de kippenburgers en de champignonroomsaus en werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 knolselder
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 10 g blad­peterselie
  • 250 g champignons
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippen­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 709 kcal
  • Koolhydraten 28.12 g
  • Suikers 3.7 g
  • Vetten 44.97 g
  • Verzadigde vetten 17.86 g
  • Eiwitten 44.68 g
  • Vezels 3.88 g

Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.