Knolselderpizza's met ham en champignons

We hebben weer een erg leuk koolhydraatarm alternatief gevonden op een klassieke pizza: knolselderpizza's! Je roostert eerst plakken knolselder in de oven, ondertussen maak je de rest van de ingrediënten klaar. Dan maak je de pizza'tjes, zet ze nog even in de oven en klaar... Smullen maar!
Ingrediënten

knolselder

sjalot

knoflook

tomatenpassata

Provençaalse kruiden

champignon

mozzarella

hamblokje

rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselder en snij in plakken van 0,5 centimeter dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de plakken erop. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg de passata en de helft van de Provençaalse kruiden toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
- Borstel ondertussen de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de mozzarella in blokjes.
- Haal de knolselderplakken uit de oven. Bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel er de hamblokjes, plakjes champignon en blokjes mozzarella over. Bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de extra vierge olijfolie, balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
- Serveer de knolselderpizza's met de rucola met de dressing over gedruppeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ knolselder
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 500 ml tomatenpassata
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 250 g champignons
- 1 bol mozzarella
- 100 g hamblokjes
- 50 g rucola
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl balsamico
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 639 kcal
- Koolhydraten 32.24 g
- Suikers 5.09 g
- Vetten 39.25 g
- Verzadigde vetten 12.62 g
- Eiwitten 34.44 g
- Vezels 6.34 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.