Kleverige veggie wokschotel met cashewnoten

Kleverige veggie wokschotel met cashewnoten

In de Aziatische keuken gaan ze altijd op zoek naar een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en pittig. Deze vegetarische wokschotel is daar het ideale voorbeeld van. Lekker veel groentjes, knapperige cashewnoten en rijst met een kleverig sausje dat alles samenbrengt. Wok & roll!

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn

Bereidingswijze

  • Snij de champignons in plakjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil en halveer de ui. Snij in halve ringen. Snij de rode paprika in reepjes. Rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Pers de knoflook. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 koffielepel water.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de arachideolie in een wok en voeg de cashewnoten en ui toe. Roerbak voor 2 minuten op hevig vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de plakjes champignons en de rode paprikareepjes toe en roerbak nog 2 minuten meer. Kruid met peper en zout. Schep de groenten uit de wok over in een kom en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de sesamolie toe aan de wok en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak voor 2 minuten. Voeg de bruine suiker toe en roerbak tot de suiker begint te karamelliseren. Voeg dan het maïszetmeelpapje, de sojasaus en de rijstazijn toe. Roer goed om tot de saus indikt. Voeg de groenten opnieuw toe en schep goed om.
  • Serveer de rijst met de kleverige groenten. Werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g champignons
  • ½ broccoli
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 656 kcal
  • Koolhydraten 91.39 g
  • Suikers 24.55 g
  • Vetten 22.88 g
  • Verzadigde vetten 4.08 g
  • Eiwitten 16.75 g
  • Vezels 9.18 g

Allergenen Noten, Sesam, Gluten, Soja, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.