Kleverige kip met rijst en spinazie

Kleverige kip met rijst en spinazie

Een absolute favoriet van ons team! De kip is heerlijk kleverig, krokant, zacht en licht pikant, een geweldige combinatie. Met de rijst en zachte spinazie erbij heb je een heerlijk gezonde maaltijd bomvol Oosterse smaken. Haal die chopsticks maar boven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Halveer de rode chilipeper in de lengte, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij fijn. Snij de lente-ui in fijne ringentjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier, snij in fijne reepjes, doe in een kom en meng met het vijfkruidenpoeder. Kruid ook met peper en zout.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en stoof de spinazie. Voeg de gekookte rijst toe en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Doe de gember, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), ketchup, sojasaus en honing in een kommetje en meng door elkaar. Voeg toe aan de pan met kip. Verhoog het vuur opnieuw, totdat de saus mooi rond de kip 'kleeft'.
  • Serveer de kip en de rijst met spinazie, strooi er de lente-ui en sesamzaadjes over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilets
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 200 g spinazie
  • 2 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 698 kcal
  • Koolhydraten 78.74 g
  • Suikers 14.46 g
  • Vetten 21.49 g
  • Verzadigde vetten 3.46 g
  • Eiwitten 46.37 g
  • Vezels 4.11 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Pinda, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.