Kleverige kip met aardappelsalade

Kleverige kip met aardappelsalade

Een gezond en voedzaam gerecht, dat in slechts 25 minuten klaar is? Yes please! Probeer deze frisse aardappelsalade met lekkere kleverige kip dan maar eens. De kipfilets worden gemarineerd in een lekkere saus op basis van sinaasappelmarmelade en balsamico-azijn. Een verrassende combinatie die zorgt voor een heerlijke zoet-zure gekaramelliseerde smaak.

Ingrediënten

Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sinaasappel­marmelade
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kappertjes

Bereidingswijze

  • Was en snij de aardappelen in gelijke stukjes. Kook ze gaar in gezouten water.
  • Snij de kipfilets overlangs in 2, zodat je platte filets hebt. Meng de marmelade met de balsamico, de helft van de olijfolie, peper en zout. Leg de kipfilets 5 minuten in de marinade.
  • Halveer de kerstomaatjes. Doe ze samen met de rucola in een kom. Pers de citroen uit en meng in een kommetje samen met de kappertjes, de rest van de olijfolie en peper en zout.
  • Verhit een grillpan en bak de kipfilets gaar.
  • Meng de aardappelen en de dressing door de salade. Serveer met de gegrilde kipfilets.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 2 el sinaasappel­marmelade
  • 1 el balsamico
  • 125 g kers­tomaten
  • 50 g rucola
  • ½ citroen
  • 1 el kappertjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 476 kcal
  • Koolhydraten 45.2 g
  • Suikers 2.75 g
  • Vetten 16.67 g
  • Verzadigde vetten 2.45 g
  • Eiwitten 33.21 g
  • Vezels 6.11 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.