Kipspiesjes met mangosalsa

Een heerlijk tropisch gerechtje, deze kipspiesjes met frisse mangosalsa, komkommerlinten en jasmijnrijst. De mangosalsa past verrassend goed bij de sappige stukjes kip. Als je dit gerecht proeft, waan je je op de Caraïben! Nu nog een steeldrumspeler vinden...
Ingrediënten

kipfilet

honing

sojasaus

jasmijnrijst

mango

sjalot

rode chilipeper

koriander

limoen

komkommer

satéprikker
Bereidingswijze
- Snij de kipfilets in blokjes. Meng de honing met de sojasaus en de mosterd in een kom. Leg hierin de kippenblokjes en laat ze kort marineren in de koelkast.
- Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de mango in blokjes. Snij de sjalot fijn. Halveer de rode chilipeper en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Hak de koriander fijn. Pers het sap van de limoen. Doe alles samen in een kom, meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.
- Trek met een dunschiller lange linten van de komkommer en verdeel ze over de borden.
- Rijg de kippenblokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de satéstokjes rondom.
- Serveer de kipsaté's op de komkommerlinten, met de jasmijnrijst en mangosalsa erbij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kipfilets
- 2 sticks honing
- 1 el sojasaus
- 150 g jasmijnrijst
- 1 mango
- 1 sjalot
- 1 rode chilipeper
- 10 g koriander
- 1 limoen
- 1 komkommer
- 2 satéprikkers
Uit jouw keuken
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 546 kcal
- Koolhydraten 88.61 g
- Suikers 26.53 g
- Vetten 3.55 g
- Verzadigde vetten 0.43 g
- Eiwitten 37.14 g
- Vezels 5.07 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.