Kipspiesjes met Indiase citroenrijst

Kipspiesjes met Indiase citroenrijst

Curryschotels zijn alom bekend uit de Indiase keuken, maar je kan er ook andere lekkere gerechten vinden, zoals deze sappige kipspiesjes met geurige citroenrijst met koriander en kikkererwten erbij. Een snel en pittig gerechtje, ideaal voor een drukke weekdag.

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
kurkuma

Bereidingswijze

  • Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap. Schil de gember en rasp fijn. Hak de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Doe de helft van de chilivlokken, de helft van de geraspte gember, de helft van het citroensap, de garam masala, het sesamzaad en de sojasaus in een kommetje en meng goed. Leg de kippenblokjes in deze marinade en laat kort marineren.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst en de citroenzeste toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een pan. Haal de kippenblokjes uit de marinade en bak ze rondom goudbruin in 5-8 minuten. Rijg de kippenblokjes op stokjes en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in de antikleefpan en voeg de rest van de gember en chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Voeg na 1 minuut de kikkererwten, de kurkuma en een snufje zout toe en laat weer 1 minuut bakken. Haal van het vuur en voeg de gekookte rijst, samen met de fijngehakte koriander en citroensap naar eigen smaak toe en meng goed. Serveer met de kippenspiesjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 20 g gember
  • 10 g koriander
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kipfilets
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 kl garam masala
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 satéprikkers
  • 1 kl kurkuma

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 898 kcal
  • Koolhydraten 94.82 g
  • Suikers 4.44 g
  • Vetten 28.17 g
  • Verzadigde vetten 4.44 g
  • Eiwitten 59.17 g
  • Vezels 14.64 g

Allergenen Sesam, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.