Kipspiesjes met Indiase citroenrijst

Kipspiesjes met Indiase citroenrijst

Curryschotels zijn alom bekend uit de Indiase keuken, maar je kan er ook andere lekkere gerechten vinden, zoals deze sappige kipspiesjes met geurige citroenrijst met koriander en kikkererwten erbij. Een snel en pittig gerechtje, ideaal voor een drukke weekdag.

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kurkuma

Bereidingswijze

  • Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Pers het teentje knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Hak de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Doe de helft van de chilivlokken, het geperste teentje knoflook, de helft van de geraspte gember, de helft van het citroensap, de garam masala, het sesamzaad en de sojasaus in een kommetje en meng goed. Leg de kippenblokjes in deze marinade en laat kort marineren.
  • Breng 300 milliliter water aan de kook en voeg de rijst, een snufje zout en de citroenzeste toe. Laat 10-12 minuten koken en giet af.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan. Haal de kippenblokjes uit de marinade en bak ze rondom goudbruin in 5-8 minuten. Rijg de kippenblokjes op stokjes en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel plantaardige olie in de antikleefpan en voeg de rest van de gember en chilivlokken toe. Voeg na 30 seconden de kikkererwten, de kurkuma en een snufje zout toe en laat 1 minuut bakken. Haal van het vuur en voeg de gekookte rijst, samen met de fijngehakte koriander en de rest van het citroensap toe en meng goed. Serveer met de kippenspiesjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 10 g koriander
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kipfilets
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 kl garam masala
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl kurkuma

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 946 kcal
  • Koolhydraten 96.11 g
  • Suikers 5.1 g
  • Vetten 32.19 g
  • Verzadigde vetten 5.04 g
  • Eiwitten 60.92 g
  • Vezels 15.24 g

Allergenen Sesam, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.