Kipschnitzels met tomaat-paprikasaus en geroosterde aardappelen

Kipschnitzels met tomaat-paprikasaus en geroosterde aardappelen

Een heerlijk eenvoudig maal, dat barst van de smaak! Proef deze originele, krokante zelfgemaakte kipschnitzels met een smaakvolle tomaat-paprikasaus en geroosterde aardappelen erbij. Gegarandeerd een topper voor het ganse gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui in plakjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in reepjes. Haal de blaadjes van de takjes oregano.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe. Laat ongeveer 4 minuten stoven, roer regelmatig. Voeg dan de tomatenblokjes, de oregano, per persoon 100 milliliter water en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Laat de saus op een zacht vuur pruttelen en roer af en toe eens om.
  • Snij de kipfilets overlangs in twee (zodat je per kipfilet 2 dunne plakken verkrijgt). Doe de bloem in een kom, voeg een flinke snuf peper en zout toe en meng. Breek het ei (de eieren) in een aparte kom en roer los. Doe het paneermeel in nog een aparte kom.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel.
  • Verhit de resterende olijfolie in een pan en voeg de gepaneerde kipfilets toe. Bak de filets 4 minuten aan elke kant. Proef of de saus op smaak is en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  • Serveer de geroosterde aardappelen met de tomaat-paprikasaus en de gebakken kipschnitzels.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 5 g oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 953 kcal
  • Koolhydraten 95.71 g
  • Suikers 15.54 g
  • Vetten 36.44 g
  • Verzadigde vetten 6.08 g
  • Eiwitten 53.45 g
  • Vezels 15.03 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.