Kipschnitzel met spirelli en ratatouille

Kip in een krokant korstje, krulletjesspaghetti en een heerlijk tomatensausje erbij. Wie maak je daar nu niet blij mee? Schuif snel aan tafel voor deze lekkere, eenvoudige maaltijd en geniet van elke hap. Smakelijk!
Ingrediënten

ui

courgette

rode paprika

Provençaalse kruiden

tomatenpassata

spirelli

kipfilet

bio-ei

panko
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Snij de courgette en paprika in blokjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof aan voor 3 minuten en voeg dan de Provençaalse kruiden en de paprika- en courgetteblokjes toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
- Voeg de tomatenpassata toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
- Bedek de kipfilets met plastiekfolie en sla ze zo plat mogelijk met bijvoorbeeld een deegrol. Kruid de filets met peper en zout. Roer het ei los in een kommetje met een vork. Doe de panko in een diep bord. Haal de kipfilets eerst door het ei en dan door de panko.
- Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipschnitzels op een matig vuur goudbruin aan beide kanten.
- Serveer de kipschnitzel met de spirelli en de ratatouillesaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- ½ courgette
- 1 rode paprika
- 2 kl Provençaalse kruiden
- 250 ml tomatenpassata
- 200 g spirelli
- 2 kipfilets
- 1 bio-ei
- 8 el panko
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 863 kcal
- Koolhydraten 99.48 g
- Suikers 18.84 g
- Vetten 23.01 g
- Verzadigde vetten 4.08 g
- Eiwitten 58.71 g
- Vezels 10.93 g
Allergenen Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.