Kipschnitzel met piperade en geroosterde krieltjes

Kipschnitzel met piperade en geroosterde krieltjes

Piperade is een heerlijke kruidige saus uit Spaans Baskenland op basis van paprika's. De rode en groene paprika stellen de kleuren van de Baskische vlag voor. We serveren er geroosterde krieltjes en een heerlijke krokante kipschnitzel bij. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze in de lengte. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op, met de snijkant naar beneden. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil de paprika's met een dunschiller en snij ze in reepjes. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de knoflook en paprikareepjes toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan het paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de tomatenblokjes toe. Kruid met zout. Roer goed om en laat de saus 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Bedek de kipfilets met plastiekfolie en sla ze zo plat mogelijk met bijvoorbeeld een deegrol. Kruid de filets met peper en zout. Roer het ei (de eieren) los in een kommetje met een vork. Doe de panko in een diep bord.
  • Haal de platgeslagen kipfilets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipschnitzels op een matig vuur goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer de geroosterde krieltjes met de piperadesaus en de krokant gebakken kip.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 761 kcal
  • Koolhydraten 69.75 g
  • Suikers 15.73 g
  • Vetten 28.3 g
  • Verzadigde vetten 4.62 g
  • Eiwitten 49.67 g
  • Vezels 15.47 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.