Kipschnitzel met champignonroomsaus en gnocchi

Kipschnitzel met champignonroomsaus en gnocchi

Zin in een lekker bordje comfort food? Maak eens deze krokante kipschnitzels samen met een heerlijk champignonroomsausje en lekker zachte gnocchi erbij. De dragon zorgt voor een frisse en kruidige toets. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gnocchi

Bereidingswijze

  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot. Kruid de filets met peper en zout. Roer het ei (de eieren) los in een kommetje met een vork. Doe de panko in een diep bord.
  • Haal de platgeslagen kipfilets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn. Pers de knoflook.
  • Laat de boter smelten in een pan en bak de champignons samen met de knoflook. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je de aangegeven hoeveelheid runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken. Kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water wanneer ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Hou even opzij.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipschnitzels mooi goudbruin op een matig vuur, ongeveer 4 minuten per kant.
  • Roer de helft van de fijngehakte dragon door de champignonroomsaus. Serveer de gnocchi met de kipschnitzels en de champignonroomsaus. Werk af met de rest van de dragon.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 250 g champignons
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 250 g gnocchi

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 994 kcal
  • Koolhydraten 101.8 g
  • Suikers 8.69 g
  • Vetten 35.85 g
  • Verzadigde vetten 15.76 g
  • Eiwitten 62.22 g
  • Vezels 7.87 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.