Kipschnitzel met appel-krieltjessalade met graanmosterddressing

Kipschnitzel met appel-krieltjessalade met graanmosterddressing

We maken zelf lekkere kipschnitzels met een verrassende, overheerlijke appel-krieltjessalade erbij. Die krijgt een originele graanmosterddressing. Heerlijke hartige en frisse smaken waar ze in Oostenrijk jaloers op zouden zijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
graanmosterd
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de sjalot fijn. Maak de blaadjes van de little gem los. Snij de helft van de citroen in partjes. Schil de appel en snij in staafjes. Besprenkel met wat citroensap.
  • Meng de graanmosterd, de mayonaise, de sjalot, het sap van 1/2de citroen, per persoon 1 koffielepel water en peper en zout. Dit is de dressing.
  • Snij de kipfilets overlangs open, zodat ze een grote lap vormen. Leg ze tussen plastiekfolie en sla ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  • Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de kipfilets droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  • Meng voorzichtig de krieltjes, appel en de dressing. Serveer de kipschnitzels met de appel-krieltjessalade en blaadjes little gem. Geef er een partje citroen bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 little gem
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 1 el graanmosterd
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 875 kcal
  • Koolhydraten 79.21 g
  • Suikers 15.38 g
  • Vetten 38.96 g
  • Verzadigde vetten 6.29 g
  • Eiwitten 48.08 g
  • Vezels 10.49 g

Allergenen Mosterd, Sulfiet, Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.