Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

Ken je za'atar al? Het is een Midden-Oosterse kruidenmengeling die vaak als dip bij brood en olijfolie gegeven wordt. Het is ook heerlijk om vlees of vis mee te kruiden, in dit geval kip. Elke familie heeft zowat zijn eigen recept voor za'atar, maar er zit meestal wel sesamzaad, sumak en tijm bij. Benieuwd wat je van dit heerlijk Midden-Oosters gerecht zal vinden!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
gedroogde abrikoos
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de muntblaadjes en snij in fijne reepjes. Snij de abrikozen in stukjes.
  • Doe de yoghurt, de helft van de munt en de knoflook in een kommetje en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de broccoliroosjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 16-18 minuten in de oven.
  • Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de kip in de lengte doormidden en prik op de satéprikkers. Bestrooi ze met de za'atar. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipsatés op een matig vuur, totdat ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten.
  • Roer de couscous los met een vork en voeg de gedroogde abrikozen, amandelschilfers, geroosterde broccoli en het sap de limoen toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de kipsatés met het yoghurtsausje en de couscous. Garneer met de rest van de munt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 30 g gedroogde abrikozen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 kipfilets
  • 4 satéprikkers
  • 2 kl za'atar
  • 30 g amandel­schilfers
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 753 kcal
  • Koolhydraten 71.16 g
  • Suikers 18.28 g
  • Vetten 27.14 g
  • Verzadigde vetten 3.76 g
  • Eiwitten 51.01 g
  • Vezels 8.28 g

Allergenen Sulfiet, Soja, Gluten, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.