Kippensoep met vermicelli

Kippensoep met vermicelli

Kippensoep is een heerlijk krachtsoepje voor wanneer je je wat slapjes voelt of een verkoudheid hebt. Je kikkert er helemaal van op! Aan de soep wordt ook een kruidentuiltje toegevoegd. Daarvoor gebruiken we een handig trucje: bind de peterseliestengels, tijm en laurier samen in een blad van de prei, dan blijft het tuiltje mooi bij elkaar. Handig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
stokbroodje
Ingredientfoto
vermicelli

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in blokjes. Snij de selder in boogjes. Verwijder een buitenste blad van de prei en hou opzij (hiermee maken we straks het kruidentuiltje). Snij de prei in ringen.
  • Smelt de boter in een grote kookpot en voeg de ui en wortelen toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de knoflook, prei en selder toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven. Breng per persoon 600 milliliter water aan de kook in een waterkoker. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Snij de stengels van de peterselie. Neem het buitenste blad van de prei en leg er de peterseliestengels, tijm en laurier in en bind samen met een touwtje. Dit is het kruidentuiltje. Snij de kipfilets in reepjes.
  • Giet het hete water bij de groenten in de kookpot. Voeg het kruidentuiltje en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Bevochtig de bovenkant van het stokbrood, leg op een rooster en zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin gekleurd zijn. Laat even afkoelen.
  • Voeg de kippenreepjes toe aan de soep. Laat opnieuw 5 minuten koken. Snij ondertussen de rest van de peterselie fijn.
  • Voeg nu de vermicelli toe aan de soep. Laat nog 5 minuten koken, roer regelmatig om.
  • Vis het kruidentuiltje uit de soep. Kruid de soep met peper en zout. Snij het stokbrood in plakjes. Serveer de soep met fijngesneden peterselie en het stokbrood.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 prei
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 kipfilets
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 1 stokbroodje
  • 100 g vermicelli

Uit jouw keuken

  • 1½ el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 812 kcal
  • Koolhydraten 108.01 g
  • Suikers 25.99 g
  • Vetten 15.92 g
  • Verzadigde vetten 8.16 g
  • Eiwitten 52.33 g
  • Vezels 18.38 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.