Kippenballetjes zoet-zuur met rijst

Kippenballetjes zoet-zuur met rijst

Kippenblokjes in zoet-zure saus hebben we allemaal al eens gegeten, maar wat denk je van kippenballetjes? Kan alleen maar nog beter zijn toch? Wij zijn alvast overtuigd van deze originele twist aan een Aziatische klassieker, hopelijk jij ook. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
chilivlokken

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de ananas in stukjes en hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes. Snij de helft van de ui in ringen, de andere helft fijn.
  • Schep het maïszetmeel in een kommetje. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de panko, de fijngesneden ui, het currypoeder en een snuf peper en zout. Rol er gelijke balletjes van met vochtige handen en rol ze dan door het maïszetmeel.
  • Verhit de arachideolie in een wok en bak de kippenballetjes in 5 minuten rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
  • Voeg dan de blokjes paprika en de uiringen toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Serveer de kip in zoetzure saus met jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 schijven ananas
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 4 el panko
  • 1 kl curry­poeder
  • 1 kl chilivlokken

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 816 kcal
  • Koolhydraten 116.43 g
  • Suikers 37.05 g
  • Vetten 18.46 g
  • Verzadigde vetten 4.35 g
  • Eiwitten 40.28 g
  • Vezels 8.53 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Pinda, Sulfiet, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.