Kippenballetjes zoet-zuur met rijst
Kippenblokjes in zoet-zure saus hebben we allemaal al eens gegeten, maar wat denk je van kippenballetjes? Kan alleen maar nog beter zijn toch? Wij zijn alvast overtuigd van deze originele twist aan een Aziatische klassieker, hopelijk jij ook. Laat het smaken!
Ingrediënten
jasmijnrijst
ananas
rode paprika
lente-uitje
ui
kippengehakt
panko
currypoeder
chilivlokken
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes. Snij de helft van de ui in ringen, de andere helft fijn.
- Schep het maïszetmeel in een kommetje. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de panko, de fijngesneden ui, het currypoeder en een snuf peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon, rol ze dan door het maïszetmeel.
- Verhit de arachideolie in een wok en bak de kippenballetjes gedurende 5 minuten rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
- Voeg dan de blokjes paprika en de uiringen toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen.
- Serveer de kip in zoetzure saus met jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 1 blik ananas
- 2 rode paprika's
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 300 g kippengehakt
- 4 el panko
- 1 kl currypoeder
- 1 kl chilivlokken
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl wittewijnazijn
- 1 el maïszetmeel
- 3 el ketchup
- 1 el suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 841 kcal
- Koolhydraten 120.68 g
- Suikers 40.08 g
- Vetten 18.42 g
- Verzadigde vetten 4.33 g
- Eiwitten 41.29 g
- Vezels 10.52 g
Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Pinda, Sulfiet, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.