Kippenballetjes teriyaki met noedels

Kippenballetjes teriyaki met noedels

Kippengehaktballetjes op Japanse wijze! Een origineel gerecht met sappige kippenballetjes, gewokte groentjes zoals spinazie en champignons met daarbij eiernoedels en heerlijke Japanse teriyaki saus. Gemakkelijk, smaakvol en snel klaar. Zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
teriyakisaus

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine ringen, hou het groene en witte deel gescheiden. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Doe het kippengehakt, de helft van de sesamzaadjes, peper en zout in een kom en meng door elkaar. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 7-9 minuten. Schep de balletjes uit de wok en zet opzij.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit in de wok de rest van de plantaardige olie en voeg de gember, knoflook, champignons en het witte deel van de lente-uitjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg de spinazie toe. Roerbak nog 2 minuten en voeg dan de teriyakisaus en de gekookte noedels toe. Roer door elkaar en schep er voorzichtig de gebakken gehaktballetjes door en laat kort doorwarmen.
  • Serveer de noedels met de groenten en de kippenballetjes. Werk af met de rest van de sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g champignons
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 150 g eiernoedels
  • 200 g spinazie
  • 2 el teriyakisaus

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 702 kcal
  • Koolhydraten 58.91 g
  • Suikers 8.87 g
  • Vetten 29.41 g
  • Verzadigde vetten 5.7 g
  • Eiwitten 47.48 g
  • Vezels 5.87 g

Allergenen Sesam, Gluten, Ei, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.