Kippenballetjes in tomatensaus met pastinaakfrietjes

Kippenballetjes in tomatensaus met pastinaakfrietjes

Wie wordt er nu niet blij van lekkere gehaktballetjes? We maken een lichtere versie van de klassieker, met balletjes van kippengehakt en een heerlijk smaakvolle tomatensaus met selder en lekker krokant gebakken pastinaakfrietjes erbij. Comfort food in een lichtere versie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in fijne blokjes. Hak de krulpeterselie fijn.
  • Meng in een kom het kippengehakt met de helft van de ui, de helft van de peterselie en de oregano. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Rol er dan gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou apart. Voeg nu de rest van de ui, de knoflook en de selder toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus samen met de pastinaakfrietjes. Werk af met de rest van de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels selder
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 548 kcal
  • Koolhydraten 38.01 g
  • Suikers 6.72 g
  • Vetten 25.69 g
  • Verzadigde vetten 5 g
  • Eiwitten 36.46 g
  • Vezels 12.5 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.