Kippenballetjes in tomaat-paprikasaus en pastinaakfrietjes
Zuiders en toch ook met een herfstig tintje: deze kippenballetjes in tomaat-paprikasaus en pastinaakfrietjes moet je zeker eens proberen. Lekker licht en toch zo smaakvol. Smakelijk!
Ingrediënten
pastinaak
bladpeterselie
kippengehakt
panko
ui
knoflook
rode paprika
gele paprika
tomatenpassata
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Hak de bladpeterselie fijn. Meng het kippengehakt in een kom, samen met de panko, de helft van de fijngehakte bladpeterselie en een snuf peper en zout. Vorm er met vochtige handen balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
- Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenballetjes rondom gedurende 5 minuten.
- Snij ondertussen de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
- Schep de balletjes uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven. Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog 8 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de kippenballetjes in tomaat-paprikasaus met de pastinaakfrietjes. Werk af met de rest van de peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 pastinaken
- 10 g bladpeterselie
- 300 g kippengehakt
- 4 el panko
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250 ml tomatenpassata
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 670 kcal
- Koolhydraten 48.22 g
- Suikers 15.03 g
- Vetten 32.91 g
- Verzadigde vetten 6.12 g
- Eiwitten 38.37 g
- Vezels 15.22 g
Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.