Kippenballetjes in curry-kokossaus met ananas

Kippenballetjes in curry-kokossaus met ananas

Zin in een exotisch low carb gerechtje? Ditmaal stellen we lekkere kippengehaktballetjes in een curry-kokossaus met ananas, paprika en peultjes voor! Zo veel kleur en zo veel smaak! Hier word je gegarandeerd goedgezind van. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
peultje

Bereidingswijze

  • Snij de rode paprika in fijne reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Hou het wit en groen gescheiden. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Giet het sap van de ananasblokjes af.
  • Doe het maïszetmeel in een kommetje. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de panko, het wit van de lente-ui en een snuf peper en zout. Rol er gelijke balletjes van met vochtige handen, ongeveer 5 balletjes per persoon en rol ze dan door het maïszetmeel.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenballetjes rondom gedurende 6 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de paprikareepjes, de knoflook en het currypoeder toe. Roerbak voor 3 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Roer goed om. Voeg de peultjes, de gehaktballetjes en de blokjes ananas toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  • Proef en kruid bij met peper en zout. Serveer het gerecht in diepe borden en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 blik ananas
  • 300 g kippengehakt
  • 4 el panko
  • 2 kl curry­poeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 g peultjes

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 810 kcal
  • Koolhydraten 46.11 g
  • Suikers 20 g
  • Vetten 52.04 g
  • Verzadigde vetten 28.34 g
  • Eiwitten 37.06 g
  • Vezels 6.01 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Mosterd, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.