Kipgyros met rijst

Kipgyros met rijst

Kipgyros, iedereen koopt het wel eens voorgemaakt in de supermarkt. Maar, eigenlijk kan je het gemakkelijk zelf maken en uiteraard is het véél lekkerder! Deze Griekse bereiding is ook een gezonder alternatief op pitavlees. Iedereen blij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringetjes. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  • Meng het paprikapoeder met de tomatenpuree, de kipkruiden, de komijn, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kipgyros met de rijst en werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 kl paprika­poeder
  • 2 el tomaten­puree
  • 1 kl kipkruiden
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 632 kcal
  • Koolhydraten 75.26 g
  • Suikers 12 g
  • Vetten 14.24 g
  • Verzadigde vetten 2.2 g
  • Eiwitten 46.23 g
  • Vezels 8.53 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.