Kipgyros met rijst

Kipgyros, iedereen koopt het wel eens kant-en-klaar in de supermarkt. Maar, eigenlijk kan je het gemakkelijk zelf maken en uiteraard is het véél lekkerder! Deze Griekse bereiding is ook een gezonder alternatief op pitavlees. Iedereen blij!
Ingrediënten

rode paprika

rode ui

champignon

knoflook

kipfilet

paprikapoeder

tomatenpuree

kipkruiden

komijn

jasmijnrijst

bladpeterselie
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een grote kom.
- Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de komijn, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
- Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kipgyros met de rijst en werk af met de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 250 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 kipfilets
- 1 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 kl kipkruiden
- 1 kl komijn
- 150 g jasmijnrijst
- 10 g bladpeterselie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 686 kcal
- Koolhydraten 78.3 g
- Suikers 13.64 g
- Vetten 18.28 g
- Verzadigde vetten 2.75 g
- Eiwitten 47.03 g
- Vezels 9.7 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.