Kipgyros met pitabroodjes

Hou je van pita, maar ook van gezonde kost? Dan is dit heerlijke gerecht dé oplossing voor jou! Heerlijke pitabroodjes gevuld met een zelfgemaakte gyros met veel verse groenten en lekkere sappige reepjes kip. Klaar in 25 minuten, dat is sneller dan je naar de pitazaak kan lopen! Laat het smaken.
Ingrediënten

rode paprika

ui

champignon

knoflook

kipfilet

paprikapoeder

tomatenpuree

kipkruiden

pitabroodje

bladpeterselie

little gem
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringen. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een kom.
- Meng het paprikapoeder met de tomatenpuree, de kipkruiden, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
- Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
- Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Stooi de peterselie over de gyros. Snij de pitabroodjes open en leg er reepjes salade en de kipgyros in en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 125 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 kipfilets
- 1 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 kl kipkruiden
- 4 pitabroodjes
- 10 g bladpeterselie
- 2 little gems
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 679 kcal
- Koolhydraten 69.63 g
- Suikers 18.17 g
- Vetten 19.76 g
- Verzadigde vetten 3.17 g
- Eiwitten 50.34 g
- Vezels 11.51 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.