Kipgyros met pitabroodjes
Hou je van pita, maar ook van gezonde kost? Dan is dit heerlijke gerecht dé oplossing voor jou! Heerlijke pitabroodjes gevuld met een zelfgemaakte gyros met veel verse groenten en lekkere sappige reepjes kip. Klaar in 25 minuten, dat is sneller dan dat je naar de pitazaak kan lopen! Laat het smaken.
Ingrediënten
rode paprika
ui
champignon
knoflook
kipfilet
paprikapoeder
tomatenpuree
kipkruiden
pitabroodje
bladpeterselie
little gem
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringen. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Doe alles samen in een kom.
- Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de suiker en de helft van de olijfolie. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
- Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen, tot het vocht verdampt is.
- Hak ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Strooi de peterselie over de gyros. Snij de pitabroodjes open en leg er reepjes sla en de kipgyros in en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 125 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 kipfilets
- 1 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 kl kipkruiden
- 4 pitabroodjes
- 10 g bladpeterselie
- 2 little gems
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 679 kcal
- Koolhydraten 69.63 g
- Suikers 18.17 g
- Vetten 19.76 g
- Verzadigde vetten 3.17 g
- Eiwitten 50.34 g
- Vezels 11.51 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.