Kipfricassee met worteltjes en champignons

Kipfricassee met worteltjes en champignons

Kipfricassee is een heerlijk stoofpotje van kip. En het grote voordeel is, dat in tegenstelling tot andere stoofpotjes, deze fricassee lekker snel klaar is! Er komen worteltjes en champignons bij en de fricassee wordt afgewerkt met zure room en peterselie. Heerlijk in combinatie met rijst. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
zure room

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Schil en halveer de wortelen in de lengte en snij dan in halve maantjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe, laat 3 minuten stoven.
  • Voeg nu de kippenblokjes toe en bak gedurende 5 minuten. Bestrooi de kip met de bloem en laat even meebakken.
  • Voeg per persoon 100 milliliter kokend water toe en verkruimel hierover de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon. Roer goed om.
  • Voeg nu de champignons en wortelschijfjes toe. Laat 10 minuten afgedekt sudderen totdat de groenten gaar zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout. Hak ondertussen de peterselie fijn maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
  • Haal de pan van het vuur en roer er de zure room en fijngehakte peterselie door.
  • Serveer de kipfricassee met de jasmijnrijst en werk af met enkele blaadjes peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ potje zure room

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 676 kcal
  • Koolhydraten 74.54 g
  • Suikers 10.98 g
  • Vetten 19.17 g
  • Verzadigde vetten 8.01 g
  • Eiwitten 46.3 g
  • Vezels 9.41 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.