Kipfricassee met dragon en rijst

Kipfricassee met dragon en rijst

Een heerlijk stoofpotje van kip, dat wat aan vol-au-vent doet denken, maar dan toch ook weer helemaal anders is. En ook: veel gemakkelijker om te maken! Ontdek de heerlijke combinatie van malse blokjes kip, dragon, champignons in een heerlijk romig sausje. Een echt authentiek bordje comfort food dat ook nog eens lekker licht is.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Meng de bloem met peper en zout. Haal de kippenreepjes door de gekruide bloem.
  • Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de sjalot in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak de kippenreepjes 4 minuten. Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes dragon en pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en stoof de sjalot 3 minuten. Doe er de champignons bij en bak gaar. Kruid met peper en zout.
  • Doe de room bij de kip. Breng aan de kook en laat indikken. Doe er de champignons en sjalotten bij. Breng op smaak met enkele druppels citroensap. Proef en voeg eventueel extra citroensap toe.
  • Serveer de fricassee met de rijst. Werk af met de dragon.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 10 g dragon
  • ¼ citroen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 765 kcal
  • Koolhydraten 75.63 g
  • Suikers 3.54 g
  • Vetten 29.88 g
  • Verzadigde vetten 18.02 g
  • Eiwitten 46.99 g
  • Vezels 4.9 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.