Kipfilet met zomerse stoemp
Een eenvoudig gerecht, dat toch barst van smaak, zo hebben we het graag! Een sappige kipfilet, met kipkruiden en daarbij een zomerse stoemp met kerstomaatjes, lente-ui, rucola en crunchy pijnboompitten. Dat wordt weer smullen!
Ingrediënten
bloemige aardappel
kerstomaat
lente-uitje
pijnboompit
kipfilet
kipkruiden
rucola
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
- Snij de kipfilets dwars overlangs in twee, zodat je per persoon 2 platte stukken hebt. Bestrooi de stukken kipfilet met de kipkruiden en kruid met peper.
- Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de kipfilets rondom goudbruin in 7-8 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes, lente-ui, rucola en de helft van de pijnboompitten door. Meng goed.
- Serveer de zomerse stoemp met de gebakken kipfilet en overstrooi met de rest van de pijnboompitten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 125 g kerstomaten
- 2 lente-uitjes
- 20 g pijnboompitten
- 2 kipfilets
- 2 kl kipkruiden
- 25 g rucola
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 3 el melk
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 601 kcal
- Koolhydraten 50.75 g
- Suikers 2.39 g
- Vetten 22.88 g
- Verzadigde vetten 7.21 g
- Eiwitten 44.23 g
- Vezels 8.49 g
Allergenen Noten, Gluten, Schaaldieren, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.