Kipfilet met zomerse stoemp

Kipfilet met zomerse stoemp

Een eenvoudig gerecht, dat toch barst van de smaak, zo hebben we het graag! Een sappige kipfilet, met kipkruiden en daarbij een zomerse stoemp met kerstomaatjes, lente-ui, rucola en crunchy pijnboompitten. Dat wordt weer smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Snij de kipfilets dwars overlangs in twee, zodat je per persoon 2 platte stukken hebt. Bestrooi de stukken kipfilet met de kipkruiden en kruid met peper.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de kipfilets rondom goudbruin in 7-8 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes, lente-ui, de helft van de pijnboompitten en rucola door. Meng goed.
  • Serveer de zomerse stoemp met de gebakken kipfilet en overstrooi met de rest van de pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 633 kcal
  • Koolhydraten 51.43 g
  • Suikers 2.4 g
  • Vetten 25.51 g
  • Verzadigde vetten 7.59 g
  • Eiwitten 45.58 g
  • Vezels 8.67 g

Allergenen Noten, Gluten, Schaaldieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.