Kipfilet met farfalle en tomatensaus

Kipfilet met farfalle en tomatensaus

Met dit gerecht zal je scoren, zeker bij kinderen! Leuke farfalle pasta met een smaakvolle zelfgemaakte tomatensaus en plakjes kruidige kip erbij. Een lekker eenvoudig gerecht bomvol smaak, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten in blokjes. Halveer de kerstomaten. Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Meng de kipkruiden en de Italiaanse kruiden met de helft van de olijfolie. Bestrijk de kipfilets hiermee. Verhit een grote pan en bak de kipfilets goudbruin, 5 minuten per kant. Schep de kip uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de geperste knoflook gedurende 1 minuut en voeg dan de blokjes tomaat toe. Laat 10-12 minuten zachtjes garen.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 12-14 minuten. Giet af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Meng de pasta samen met wat kookvocht door de saus. Roer er ook de kerstomaatjes, geraspte kaas en de helft van de peterselie door en kruid goed met peper en zout.
  • Snij de kipfilets in plakjes. Serveer de pasta met de plakjes kip erbij en de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 tomaten
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 200 g farfalle
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 768 kcal
  • Koolhydraten 77.68 g
  • Suikers 6.74 g
  • Vetten 24.38 g
  • Verzadigde vetten 5.73 g
  • Eiwitten 55.97 g
  • Vezels 6.23 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Lactose, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.