Kipfilet met farfalle en tomatensaus

Kipfilet met farfalle en tomatensaus

Met dit gerecht zal je scoren, zeker bij kinderen! Leuke farfalle pasta met een smaakvolle zelfgemaakte tomatensaus en plakjes kruidige kip erbij. Een lekker eenvoudig gerecht bomvol smaak, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers knoflook. Snij de peterselie fijn.
  • Meng de kipkruiden en de Italiaanse kruiden met de helft van de olijfolie. Bestrijk de kipfilets hiermee. Verhit een grote pan en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten in 8-10 minuten. Schep de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de geperste knoflook gedurende 1 minuut en voeg dan de blokjes tomaat toe. Laat 10-12 minuten zachtjes garen.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet af maar hou 1 kop van het kookvocht bij.
  • Meng de pasta samen met het kopje kookvocht door de saus. Roer er ook de kerstomaatjes, geraspte parmezaan en de helft van de peterselie door en kruid goed met peper en zout.
  • Snij de kipfilets in plakjes. Serveer de pasta met de plakjes kip erbij en de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 kipfilets
  • 200 g farfalle
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 778 kcal
  • Koolhydraten 78.21 g
  • Suikers 7.1 g
  • Vetten 24.77 g
  • Verzadigde vetten 5.88 g
  • Eiwitten 57.25 g
  • Vezels 6.3 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.