Kipfilet met dragonsaus en boontjes

Kipfilet met dragonsaus en boontjes

Kip en dragon gaan heel goed samen. We maken stukjes lekkere gebakken kip met een verfijnd dragonsausje. Doe daar nog wat sperzieboontjes en gebakken aardappelen bij en je hebt een topmaaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
room

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de takjes dragon (hou de takjes ook bij!). Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Schil en snij de aardappelen in gelijke blokjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water. Voeg na 15 minuten de sperzieboontjes toe en laat ze nog 5 minuten meekoken met de aardappelen. Giet samen af en laat uitlekken.
  • Kruid de kipfilets met de kipkruiden, peper en zout. Verhit de helft van de boter in een grote pan en bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep dan uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe in de pan waarin je de kipfilets gebakken hebt de olijfolie en stoof de sjalot aan en voeg ook de takjes van de dragon toe. Blus na 3 minuten de pan met de kippenbouillon en voeg ook de mosterd toe. Roer goed los en laat 4 minuten inkoken.
  • Schenk de room bij de saus en voeg de kipfilets terug toe. Laat 10 minuten verder garen en de saus deels inkoken. Draai halverwege de kipfilets om.
  • Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak de aardappelen en sperzieboontjes samen voor 3-4 minuten. Schep regelmatig om. Haal de dragontakjes uit de saus. Serveer de kip en de gebakken boontjes en aardappelen, met de saus erover gelepeld. Werk af met de blaadjes dragon.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 10 g dragon
  • 1 sjalot
  • 200 g sperziebonen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 1 el kipkruiden
  • 100 ml room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 780 kcal
  • Koolhydraten 50.33 g
  • Suikers 3.93 g
  • Vetten 43.93 g
  • Verzadigde vetten 21.25 g
  • Eiwitten 44.19 g
  • Vezels 9.94 g

Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.