Kipfilet met citroen-botersaus, geroosterde aardappelen en een slaatje

Kipfilet met citroen-botersaus, geroosterde aardappelen en een slaatje

Kip en citroen, het is een heerlijke combinatie! Proef het zelf, deze kipfilets met een zalig citroen-botersausje, krokante geroosterde aardappelen en een fris slaatje erbij. Een smaaksensatie voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Pers de knoflook. Pers het sap van de citroen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Smelt de helft van de boter in een grote pan en bak de kipfilets, 4 minuten aan elke kant. Kruid ze met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de kippenbouillon, de aangegeven hoeveelheid lichte room en het citroensap toe. Roer goed om en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Wanneer de saus begint te dikken, leg je er de kipfilets terug bij. Laat 10 minuten verdergaren. Draai halverwege de kipfilet om.
  • Halveer ondertussen de kerstomaatjes. Doe de rucola en kerstomaatjes in een kom. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout. Bedruppel de sla met de dressing.
  • Serveer de gebakken kipfilets met de saus, geroosterde aardappelen en het slaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • ½ potje lichte room
  • 125 g kers­tomaten
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 819 kcal
  • Koolhydraten 44.9 g
  • Suikers 6.83 g
  • Vetten 51.75 g
  • Verzadigde vetten 21.11 g
  • Eiwitten 41.44 g
  • Vezels 7.09 g

Allergenen Selderij, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.