Kipfilet met boontjes in tomatensaus en pastinaakfrietjes

Kipfilet met boontjes in tomatensaus en pastinaakfrietjes

Een klassiek bordje comfort food, maar door de klassieke aardappelen te vervangen door heerlijke pastinaakfrietjes, maken we er plots een lekker koolhydraatarm gerecht van! Gezond genieten doe je zo!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Snij de ui fijn. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Dep de kipfilets droog en kruid ze met de kipkruiden en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant.
  • Serveer de gebakken kipfilets met de boontjes in tomatensaus en de pastinaakfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • ½ blik tomaten­blokjes
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 648 kcal
  • Koolhydraten 40.64 g
  • Suikers 8.77 g
  • Vetten 33.35 g
  • Verzadigde vetten 4.72 g
  • Eiwitten 42.27 g
  • Vezels 15.25 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.