Kipfilet in spekjasje met zoete aardappelpuree en spinazie

Kipfilet in spekjasje met zoete aardappelpuree en spinazie

Een heel eenvoudig, licht en snel gerecht, deze kipfilets in een spekjasje met zoete aardappelpuree en gestoofde spinazie. Terwijl de kipfilets garen in de oven, maak je de zoete aardappelpuree en stoof je de spinazie. Zo goed als geen werk en met een heel lekker resultaat. Zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid elke kipfilet met peper en wikkel er plakjes spek rond. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de kipfilets op. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, draai de kipfilets halverwege om.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie samen met de knoflook, tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de kipfilets met de zoete aardappelpuree en de gestoofde spinazie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 504 kcal
  • Koolhydraten 17.19 g
  • Suikers 3.3 g
  • Vetten 23.62 g
  • Verzadigde vetten 15.79 g
  • Eiwitten 44.66 g
  • Vezels 4.11 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.